Wij werken samen met de bibliotheek

De ‘Bibliotheek op school’ is een landelijke aanpak voor het basis- en voorgezet onderwijs. Met deze aanpak werken bibliotheken en scholen structureel samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen.

Op obs Annie M.G. Schmidt is één van de lokalen daarom ingericht als bibliotheek. Hier kunnen alle leerlingen gratis boeken lenen. Een leesconsulent van de ‘Bibliotheek op school’ heeft samen met ons een mooie en actuele boekencollectie samengesteld. Deze collectie biedt een grote keuzevrijheid en zorgt ervoor dat kinderen met nog meer plezier gaan lezen. Jaarlijks wordt er een leesmonitor onder de leerlingen afgenomen, zodat we weten welke thema’s leerlingen interesseren.

Daarnaast wordt er op school ook veel over boeken gesproken. En laten onze leerkrachten zelf het goede voorbeeld zien; als kinderen aan het lezen zijn, leest de leerkracht zelf ook.